DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> Derya'nın Güncesi

Derya'nın Güncesi

Pazar, Mayıs 18, 2008

Cansel'ler de Kızlar Toplantısı....

Uzun zamandır üniversiteden arkadaşlarla evde toplanıp gönlümüzce eğlenmek istiyorduk amabir türlü kısmet olmamıştıç. 2 hafta önce kızlarla bizde toplandık ama maalesef sofrayı resimlemeyi unutmuşum :( Sadece yaptığım çikolatalı pastanın resmi var onu da daha sonra burda paylaşacağım. Ardından geçen çarşamba günü üniversiteden arkadaşım Cansel bizi evlerine davet etti.
Ben, Esin ve Nur beraber gittik. Kapıdan içeriye girdiğimizde bizleri hemen güzel kokular karşıladı . Sonra özenerek hazırlanmış masa ise gözümüze hitap etti. Canım arkadaşım ve annesi çok zahmet etmişler ama herşey mükemmeldi. Ellerine sağlık !!
Tabiki bu kadar kız bir araya gelirde eğlence, sohbet, kahkaha olmaz mı :) Hepsini yaptık :) Hiç bitmesini istemediğimiz saatler geçirdik !! Tam bir gün havasında geçti günümüz. Bu arada Ankara sarması çok hoşuma gitti tarifini en kısa zamanda deniyeceğim ve siteye de ekleyeceğim. Şimdi Cansel'in menüsünü aşağıda resimlerle tanıtıyorum ;

İncecik açılmış nefis lezzetli İçli köfte...



Peynirli sigara böreği


Yaprak Sarma
Mantı.......



Ankara Sarması...

Bol köpüklü türk kahveleri de benden di. Ardında bir güzel fal sefası yaptık ki..... :)


Pazar, Nisan 20, 2008

CEVİZLİ KURABİYELER...


Resimde gördüğünüz kurabiyeler o kadar lezzetli ki her tadanın beğenisini kolayca alıyor :) Geçen hafta çayın yanına canım kurabiye isteyince hemen kolları sıvayıp mutfağa basit bişeyler yapıyım diye girdim. Ortaya bu güzel lezzetli kurabiyeler çıktı. Üstelikte yapılması çok kolay.Sonra kurabiyelerden bir kaç tane yurtta kalan arkadaşlarıma da götürdüm onlarlada sahilde çay bahçesinde otururken çaylarının yanında çok sevdiler. Böylesine beğeni toplayınca hemen bitiyor tabi kalmıyor geriye : ) o yüzden dün tekrar yaptım. Hem yeğenim Batuhan da geldi "teyze , kurabiyelerin çok güzel olmuş " demeyi de unutmadı. canım benim. Ayrıca okuldaki proje ödevim için yardımcı olan arkadaşım Sadi de çok beğendi ! Eh bu kadar övdükten sonra tarifini verelim artık :))

MALZEMELER:

  • 1 paket yumuşamış margarin(ben hüner kullandım)
  • 2 adet yumurta(birinin beyazını ayırın)
  • yarım su bardağı esmer şeker
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya (varsa vanilya esansı kullanınben öyle yaptım)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir kahve fincanı damla çikolata( Nestlenin siyah ve beyazından kullandım)
  • 1.5 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2,5 su bardağı un (3 su bardağından biraz daha az kullanabilirsiniz)

HAZIRLANMASI:

  1. Fırını 160 derecede ısıstın. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Derin bir kabın içine unu , vanilyayı kabartma tozunu ve tarçını eleyin.
  2. Karıştırma kabına yumuşamış margarini koyun. Üzerine yumurtayı, esmer ve toz şekeri koyup elinizle iyice karıştırın. Üzerine un karışımını ekleyerek yoğurun. Hamurun kıvamı kulak memesinden biraz daha yumuşak olucak (hafif elinize yapışabilir). Damla çikolatayı da ekleyip karıştırın.
  3. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. önce yumurta akına sonra kırılmış cevize batırıp fırın tepsisine yerleştirin. Fırına verip hafif kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 20 _25 dakika pişirin.

Pazartesi, Nisan 14, 2008

Macaron


Uzun bir aradan sonra yeniden bloğuma yazı yazıyorum! Bu arada ne kadar özlemişim bununda farkına varıyorum :) Üniversiteye başlamadan önce hergün yeni bişeyler yapıp bloğuma koymalıyım duygusuyla dergiler, yemek kitapları, doğaçlama denemeler yapıp duruyordum. Halen aynı duygularımı taşıyorum ama bir günün yorgunluğu eve dönünce kendini hissettiriyor ve buna yeniliyorum. Biliyorum bu bir bahane değil !! :) Artık tüm arkadaşlarım ne oldu blogunu bıraktın mı diye arıyorlar, mesaj gönderiyorlar. Bende bırakmadım hiç bırakırmıyım diyorum :) Çok fazla güncellenmemesine rağmen sitemi sık sık ziyaret edip yorum yazanlara çok teşekkür ediyorum.
Bu arada resimdekiler kızkardeşimin Paris seyahati sırasında benim için getirdiği macaronlar. Tabi buraya gelene kadar biraz görüntü olarak hafifi zedelenmişler ama tatları nefissssti ...

Locations of visitors to this page Page copy protected against web site content infringement by Copyscape