Tam Buğday Unlu Peynirli kurabiyeler
Tam buğday ununun lezzetine bayılıyorum. Tam buğday unu , yani tüm besin değerlerini kaybetmemiş, kabuklarıyle öğütülmüş buğday unuyla poğaçaların , ekmeklerin, makarnaların yapımında oldukça fazla kullanılıyor ve aslında vücudumuz için de en faydalı olanı. Aslında herşeyi yaparken tam buğday ununu kullanmıyoruz ama yinede herşeyden çok değil, tadımlık yemekte fayda var. Önemli olan vücudumuzu yormamak.
Bende resimdeki kurabiyeleri tam buğday unuyla yaptım. Yapımı hem çok basit hem de lezzetli. Ben içine peynire yakıştırdığım bahartaları koyarak yaptım. Sizler kaşar peyniri ve farklı baharatlarlada zenginleştirebilirsiniz. Dilerseniz normal beyaz un ile de yapabilirsiniz. Denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 3,5 su bardağı tam buğday unu
- yarım paket margarin
- yarım su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı beyaz penir rendesi(lor peyniride kullanılabilir)
- 1 tutam kıyılmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz,
Üzeri için;
- 1 adet yumurtanın sarısı
- susam
Hazırlanması:
- Derin bir kabın içinde unu ve kabartma tozunu karıştırın . Ortasını havuz gibi açıp, yumuşamış margarini, sıvıyağı, yoğurdu, yumurtayı, kıyılmış maydanozu, peynir rendesini ve tüm baharatları koyup karıştırın. Çok sert olmayan ve elinize yapışmayacak bir hamur elde edin.
- Hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. 170 dereceli fırında yaklaşık 25 - 30 dakika pişirin.
4 Yorum:
deryacım tarifin süper görünüyor, değişik bir tarif, denemek isterim, ellerine sağlık..
Deryacım kurabiyelerin çok güzel görünüyor, ellerine sağlık. Sevgiler.
Sevgili Derya,beyaz unu yavaş yavaş azaltmak lazım,senin yaptığın gibi.Eminim çok lezzetli olmuştur eline sağlık.
harika tarif. elinize sağlık.
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa