KLASİK FINDIKLI KURABİYE VE KLASİK ELMALI KURABİYE
Daha önce sadece resimlerini koyduğum am atariflerini yazmadığım iki tarifim vardı. Aklımın bir köşesinde süreki tarifleri yazmalıyım diye düşünüp duruyordum. Şimdi yazıp rahatlıyorum:))
İşte tarifler....
FINDIKLI KLASİK KURABİYE:
Malzemler:
- 1 paket oda ısısında margarin ya da tereyağı
- 1,5 su bardağı kırılmış fındık(dışını bulamak için)
- 1 çay bardağı iyice dövülmüş fındık(içine koymak için)
- 2 adet yumurta(1 tanesinin beyazını ayırın)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Alabildiği kadar un
Hazırlanması:
- Karıştırma kabına margarinii yumurtaları,toz şekerive 1 çaybardağı iyi ce dövülmüş fındığı koyup karıştırın. Ayrı bir kapta bir miktar unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyip ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Un az gelirse un ekleyin.
- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Önce ayırdığınız bir yumurtanın beyazına bulayın, daha sonrada kırılmış fındığa bulayıp yağlı kağıt serilmiş yada iyice yağlanmış fırın tepsisine dizin. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin (yaklaşık 25 dakika).
KLASİK ELMALI KURABİYE
Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 1 paket yumuşamış margarin
- 2-3 çorba kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 kahve fincanı pudra şekeri
İç Malzemesi için;
- 3 - 4 adet elma
- 1 çay bardağı şeker
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- yaklaşık 1 su bardağı kırılmış ceviz veya fındık
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Hazırlanması:
- Derin bir kaba unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyip ortasını havuz gibi açın. Ortasına margarini, yoğurdu, pudra şekerini koyup iyice yoğurarak ele yapışmayan bir hamur haline getirin. Bir kenara koyun .
- iç malzemesini hazırlamak için; elmaları rendeleyin. bir tavaya koyup üzerine şekerinide ilave edip elmalar suyunu çekene kadar pişirin. En son tarçını ve cevizleri ekleyip karıştırın.
- Hazırladığınız hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elimizle yuvarlak şekilde açın ortasına elmalı iç harçtan koyup kenarlarını üst üste getiripkapatın .Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerine pudara şekeri serpip servis edin.
6 Yorum:
iyi bayramlar diliyorum...
seda
tarifname.blogspot.com
Selam derya
Bugün siteni keşfettim ve elmalı kurabiye tarifini yapmaya karar verdim.İşten döner dönmez kolları sıvadım ve dolapta artık bir aydır duran elmalarımı kurabiyeye çeviri verdim.Süper oldu.İçi hamur olamdı ve yumuşak ve lezizdi.Eşim çok sevdi,teşekkürler...
Burcu DİVRİKLİOĞLU
Sevgili Burcu,
Tarifimi denemene ve beğenmene çok sevindim. Teşekkürler :)sevgiler
Derya
harika tarif. elinize sağlık.
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa