DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> Derya'nın Güncesi: Çikolatalı Fransız Keki

Derya'nın Güncesi

Perşembe, Ağustos 25, 2005

Çikolatalı Fransız Keki


Merhaba
Günler sonra bloğuma bişeyler ekliyorum.uzun zamandır ilgilenemiyordum ama artık ilgileneceğim. aslında sizlere yapıpta göstermek istediğim o kadar çok şey varki ama ne yazıkki fotoğrafları bilgisayarımın webcam'inden çektiğimden dolayı pek te net değiller. Ben yinede paylaşabildiklerim kadarını sizlere göstereceğim.
Bugün yazacağım bu güzel kekin tarifİ "http://www.portakalagaci.com">> dan yani Hatice'nin sitesinden.Blog ailesinede ilk Haticenin günlüğünü gördükten sonra katıldım. Tarifi çok beğenmiştim ve denemiştim. Evde herkesin çok hoşuna gitti.
Bu kek artık bizim evde vazgeçilmezlerden oldu.

MALZEMELER:
.160 gram bitter çikolata
.150 gram margarin
.4 yumurta
.2/3 su bardağı toz şeker
.2/3 su bardağı çekilmiş ceviz/fındık
.2/3 su bardağı un
.1 paket vanilya
.3/4 paket kabartma tozu
ÜZERİNE:
. çikolatalı sos (1 paket sos + 1/2 litre süt)
.1 su bardağı çekilmiş ceviz/fındık
HAZIRLANMASI:

1. 150 gr margarini benmari usulü eritin. eriyen margarine 160 gr bitter çikolatayı ekleyerek çikolatanın da benmari usulü erimesini sağlayın.

2. çikolata hala sıcak iken derin bir kaba alın. 4 yumurtanın sarısını, toz şekeri ve cevizi ekleyip iyice çırpın. unu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.

3. ayrı bir kapta 4 yumurtanın beyazını çırpıp köpük haline getirin. bunu kek karışımına yavaşça ekleyerek düşük hızda karıştırın. karışıma kabartma tozunu ekleyerek aynı şekilde bir-iki kez daha karıştırın.

4. fırını 220C'ye getirin. kek kalıbını yağlı kağıdın üzerine getirip bir daire çizin. bu kağıdı kek kalıbının tabanın yerleştirin. kalıbın kenarlarını da fırça yardımıyla ayçiçek yağı ile yağlayın. (bu sayede kekinizin tabanı dümdüz olacak.)

5. karışımı kalıba yayıp ısınan fırında 20 dakika pişirin.

6. kek pişerken paketin arkasına göre sosu hazırlayın. (bir paket çikolata sosu fazla gelebilir. bu yüzden bir paketten biraz az yapabilirsiniz.) sos oda sıcaklığına gelince pişen kekiniz de yeterince soğuyunca keki kalıptan çıkarıp bir tabağa ters çevirin. üzerine (kenarlardan akacak şekilde) ince bir tabaka halinde sosu yayın. üzerine çekilmiş ceviz serpip mevsim meyveleri ile süsleyin. hemen servis yapın.

4 Yorum:

saat: Ağustos 25, 2005 , Blogger Elifce dedi ki...

Derya,

Kendi tasarımı ekranındayken, Template yazan kısma gir. Sana verilen kodu doğru yere yapıştırmalısın.

Mesela o template yazan kodların bulunduğu yerde Links yazan kısmı bul ve saatin kodunu Links in üst satırına yapıştır.

 
saat: Ağustos 25, 2005 , Blogger Elifce dedi ki...

Yapıştırdıktan sonra Sol alta bulunan Turuncu düpmeye bas. Save falan yazan düğmeye.

Sonra da Re-Publis düğmesine bas ki yayınlasın sayfandaki değişkliği...

 
saat: Ağustos 25, 2005 , Anonymous Adsız dedi ki...

Kek süper görünüyor ellerine sağlık Derya....

 
saat: Ağustos 20, 2011 , Anonymous yemek tarifleri dedi ki...

guzel tarif. ellerinize saglık.

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa

Locations of visitors to this page Page copy protected against web site content infringement by Copyscape