ELMALI TURTA
Annemin pazardan aldığı elmalardan bir kaç tanesi dolapta bekleye bekleye bozulmasın istedim ve olarlarla elmalı turta yapmaya karar verdim. Hemde bugünki yemek blogları arasında olan ELMA YE#2 etkiliğini de görmüştüm ve bende bir elmalı tarif eklemek istedim. Elma ile yapılan herşeyi çok severim zaten. Tadı enfes oldu!
MALZEMELER:
- 2 adet büyük boy elma
- 3 yumurta
- 110 gram margarin (ertilmiş ve soğumuş)
- 1,5 su bardağı toz şeker (2 tatlı kaşığı üzerine serpmek için )
- 1/2 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz (silme)
- 1/2 limonun suyu
- 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 su bardağı fıstık, ceviz, fındık
- 1 tatlı kaşığı tarçın
HAZIRLANMASI:
- Yuvarlak kelepçeli kek kalıbını margarinle yağlayıp tabanına un serpiştirin.
- Elmaları soyup ortadan ikiye kesin ve çerkirdeklerini çıkarın. İnce ince dilimleyin. Derin bir kabın içinde bir miktar su ile limon suyunu karıştırın ve elmaları içinde bekletin.
- Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Erimiş ve soğumuş margarini, sütü ve vanilyayı da ekleyip karıştırın. Unu , kabartma tozunu, tuz ve limon kabuğunu ayrı bir yerde karıştırıp tahta kaşıkla sıvı karışıma yavaş yavaş yedirin. En son kırılmış fıstıkları ekleyin ve yağlanmış kalıba dökün.
- üzerine dilimlenmiş elmaları limonlu sudan çıkarıp, birbirlerine yakın olacak şekilde yanyana dizin ve üzerine 2 tatlı kaşığı şekeri ve tarçını serpin.180 derecede 45 dakika pişirin.
Not : Tarifte tarçın yoktu ama elmaya tarçın çok yakıştığı için ve benim çok sevdiğim bir baharat olduğudan ben ekledim ve çok ta güzel oldu.
3 Yorum:
ellerine sağlık eminim çok güzel olmuştur.bende elmalı her şeye bayılırım
eline sağlık derya. elmaya tarçın çok yakışıyor gerçekten.
guzel tarif. ellerinize saglık.
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa