Lahana Sarması

MALZEMELER:
- 1 adet orta büyüklükte lahana
- 250 gram kıyma
- 3 adet orta boy domates
- 3 adet orta boy soğan
- yarım demet maydanoz
- kırmızı pul biber, kırmızı tatlı biber
- kuru nane,tuz
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 bardak pirinç
- 1 avuç içi kadar bulgur
HAZIRLANMASI:
- Lahananın yapraklarını ayırıp yıkayın ve sıcak su da bir kaç dakika haşlayın.
- Derin bir kabın içine yıkayıp süzdüğünüz pirinci, bulguru, ince ince doğranmış soğanları ve kabuklarını soyulmuş ince ince doğranmış domatesleri, maydanozu, biber salçasını, kıymayı,kuru naneyi, tuızu, kımızı biberi ve sıvıyağı koyup karışıtırın.(Yağ az gelirse ilave edebilirsiniz çünkü sarma kuru olursa güzel olmuyor)
- Haşlanmış lahana yapraklarının içine hazırladığınız harçtan bir miktar kuyup orta kalınlıkta sigara böreği gibi sarın ve tencereye sıra sıra dizin. Sarmaların üzerini fazla geçmeyecek kadar su koyup orta ateşte pişirin.
5 Yorum:
Siten hayırlı olsun Derya,annenin ve senin ellerine sağlık.sevgilerimle.
Derya lahana dolmasını çok severim hele bir de annem yapmışsa :-)
Ellerinize sağlık
Mailini bugün gördüm cevap yazdım Derya.
Sevgiler
derya elinize sağlık. bayılırım lahana sarmasına. bak aklıma getirdin şimdi. annem de yok. kim sarcak bana lahana sarması şimdi:)
sevgili pınar üzgünüm. sana yakın yaşsaydım emin ol sana yapardım lahana sarması.
guzel tarif. ellerinize saglık.
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa