ZEYTİNLİ BÖREK
Geçenlerde teyzemler akşam aniden teyzemler telefon açıp size geliyoruz demişlerdi. Çünkü Kuzenin Almanyaya gidecekti. Bir anda ne ikram ediceğiz diye düşündüm. Pratik ve güzel bişey olmalıydı. Yemek dergilerinden birini karıştırırken zeytinli böreği gördüm ve eminim güzeldir dedim. Şansım varmış ki ekmek fırını henüz kapanmamıştı ve yiğenim bir koşu gidip ekmek hamurlarını aldı ve böreği yapabildik. çok lezzetli oldu.
MALZEMELER:- 2 adet hazır ekmek hamuru
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 250 gram kıyma
- 1 kase çekirdekleri çıkarılmış siyah ve yeşil zeytin karışımı
- 1/2 demet maydonoz
- 1 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrı)
- tuz , karabiber, susam,çörek otu
HAZIRLANMASI:
- Hamuru elinize aldığınız bir miktar sıvıyağ ile yoğurun. Tarifte dediğine göre 1 saat buzdolabında bekletin. Ama ben bekletemedim çünkü vaktim yoktu. Kıymayı bir tavanın içinde sıvıyağ ile kavurmaya başlayın. Kavrulduktan sonra zeytinleri, kıyılmış maydanozu, yumurta akını, tuz ve karabiberi ekleyin.
- Yağlanmış tepsiye hamurun bir tanesini elinizle yayın ve üzerine hazırladığınız kıymalı harcı yayın. Harcın üzerine de diğer hamuru açıp üzerine kapatın. En üste yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
3 Yorum:
çok güzel görünüyor çok hoşuma gitti bu börek kesinlikle deneyeceğim.
Bu arada siten çok güzel olmuş.Başarılar dilerim ama fotoğrafların netliğine biraz daha uğraşman gerekecek herhalde :))
sevgiler.
hayırlı olsun.
sudenaz
teşekkürler Sudenaz. evet fotoğraflar pek ney değil. en kısa zamandadeğişecek inşallah.
guzel tarif. ellerinize saglık.
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa