DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> Derya'nın Güncesi: Karnıyarık ve Nohutlu Bulgur Pilavı

Derya'nın Güncesi

Salı, Ekim 18, 2005

Karnıyarık ve Nohutlu Bulgur Pilavı

Pazar akşamı annem akşam yemeği için pazardan aldığı patlıcanları değerlendirip karnıyarık yaptı. Yalnız patlıcanları kızartmadık, evdeki fırında tepsiye koyup közledik. Böylece daha hafif oldu.Yanına bende bulgur pilavı yaptım. Annem pilava birazda haşlanmış nohut koy güzel olur dedi. Salatayı da Özlem ablam yaptı. Tam bir iş bölümü anlıyacağınız ve nefis bir üçlü oldu sofrada. Evde kızlar çok olunca, herkes bir şeyin ucundan da tutarsa, herşey çabucak hazır oluyor. Ben kalabalık aileyi seviyorum belkide kalabalık bir aile olup öyle alıştığım içindir ama bizim evde her hangi birimiz kısa sürede olsa evden ayrıldığımızda mutlaka evde hisediliyor, bir sessizlik olur. O nedenle iyiki 5 tane ablam var:)) Onları çok seviyorum...
Karnıyarık Malzemeleri:

Not:Malzemler kişi sayısı fazla olduğu için iki katıdır)

  • 400 gr kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • 10 adet orta boy patlıcan(kişi sayınıza bağlı)
  • 2 adet domates
  • yarım demet maydonoz
  • yeşil biber
  • tuz-karabiber-kırmızı biber
  • sıvıyağ
  • 1 su bardağı su ya da et suyu
  • 1 tatlı kaşığı salça

Hazırlanması:

  • Patlıcanların saplarını kesip alacalı şekilde soyun. Derin bir kabın içine su doldurun ve 2 tatlı kaşığı tuz atıp patlıcanları koyun, acı suyunun gitmesi için 15 - 20 dakika bekletin. Daha sonra fırın tepsisine dizip yumuşayana kadar közleyin. Fırnınızı 250 derece de önceden ısıtın.
  • Tencerenin içine sıvıyap koyup kızdırın, ardından soğanları soteleyin. Soğanlar biraz pişince kıymayı koyun. Kıyma suyunu bırakıp tekrar çekene kadar karıştırarak pişirin. Domateslerin dışını soyup küp küp doğrayın ve kıymaya ekleyip suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişirin. En son kıyılmış maydonozu , tuzunu, karabiberini ve kırmızı biberini ekleyip ocaktan alın.
  • Közlenmiş patlıcanları uzunlamasına ortasından bıçak yardımıyla açın. Açtığınız yere kıymalı harçtan koyun . Her patlıcanı aynı şekilde hazırlayın. Üstlerine yeşil biber yerleştirin. Tepsiye 1 su bardağı su ya da et suyunun içinde salçayı eritip dökün. Fırında 20 - 25 dakika pişirin.

Nohutlu Bulgur Pilavı Malzemeleri:

  • 2 su bardağı bardağı pilavlık bulgur
  • 1 çay bardağı arpa ya da tel şehriye
  • yaklaşık 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı su
  • 1 adet tavuk suyu tableti

Hazırlanması:

  • Pilav tenceresine yağı koyup kızdırın. Şehriyeyi ilave edip bir az kavurun, ardından bulguru ekleyip sürekli karıştırarak kavurun. Bulgurlar tane tane kavrulunca suyunu ekleyip içine tavuk suyu tabletini atıp bir iki kez karıştırıp eritin. Nohutları ilave edin.Sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

4 Yorum:

saat: Ekim 19, 2005 , Blogger pınar dedi ki...

hepinizin eline sağlık. hiç kardeşi olmayan biri olarak çok özendim size:)

 
saat: Ekim 19, 2005 , Blogger Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim Pınar. Bazen ailenin tek çocuğu , tek göz ağrısı olmakta güzeldir:))

 
saat: Ekim 21, 2005 , Anonymous Adsız dedi ki...

Derya bu gün iftarda pilavını yaptım çok güzel oldu,eline sağlık paylaştığın için sağol

 
saat: Ağustos 20, 2011 , Anonymous yemek tarifleri dedi ki...

guzel tarif. ellerinize saglık.

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa

Locations of visitors to this page Page copy protected against web site content infringement by Copyscape