Krem Karamel
İşte benim severek yediğim sütlü tatlılardan birisi krem karamel. İlk kez kendim yaptım ve ilk denememe rağmen çok güzel oldu. Tarifini bir televizyon programında izlerken aldım. ölçüler tam ve çok güzel oluyor.
MALZEMLER:
- 1 kg süt
- 1 su bardağı şeker
- 6 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Karamel için:
- 1 su bardağı şeker
HAZIRLANMASI:
- Bir tencereye sütü ve şekeri koyup karıştırın. Ardından vanilyayı ekleyin. Burada önemli olan sütün çok sıcak olmaması . Sütün sıcaklığı ılıktan sıcağa dönük olmalı. Parmağımızı süte dokunduğunuzda yanmamalıdır. Çok sıcak olursa yumurtalar içinde pişer.
- Süt ılıktan sıcağa dönük olunca içerisine yumurtaları tek tek karıştırarak kırın. İyice karıştırın. KARAMEL: Bir tavanın içine 1 bardak şekeri döküp kısık ateşte hiç kaşıkla karıştırmadan erimesini sağlayın. Yalnız şekerin çok pişirilmemli ve yanmamalıdır.. Yanarsa tadı kötü olur.Şeker koyu kahverengi kıvamda olmalıdır. şeker eriyince hemen beklemden ısıya dayanıklı küçük fırın kaplarının dibine karamelize olmuş şekerden birer kaşık dökün. Ardından sütlü karışımı kalıplara eşit şekilde paylaştırın. Fırın tepsisine kalıpları dizin ve tepsinin yarısına kadar su doldurun( benmari usulu gibi).
- Önceden ısıtılmamış 150 dereceli fırında sıvı karışım katılaşana kadar , yaklaşık 1 saat pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarıp. Düz bir tabağın içine kalıbı ters çevirin, krem karamel ters çevirince hemen tabağa düz olarak çıkacaktır. Buzdolabında soğuyunca servis edebilirsiniz.
4 Yorum:
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
merhaba ben krem karamele bayılırım akşam çok canım istedi deneyeceğim olursa olur dedim ve yaptım aman taanrım.bu kadarmı güzel olur hiç kusursuzdu bayıldıkkkk.size çok teşekkür ederim bu kadar denk düşen tarifiniz için çok sağolun
teşekkürler nihalcim
Afiyet olsun. Tarifi beğendiğmenize sevindim. Sevgiler
Derya
guzel tarif. ellerinize saglık.
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa