Tuzlu Kek
Sevgili Emel 'in (yemek günlüğüm) tuzlu kek tarifi. Çok lezzetli. Kahvaltılarda yenilebilecek nefis bir kek. İnsan yedikçe tekrar yemek istiyor. Ben tarife çok yakışacağını düşündüğüm için fazladan sadece zeytin ekledim.
MALZEMELER:
- 2 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 orta boy patates
- 2 adet havuç
- 1 kase zeytin
- 2 paket kabartmatozu
- yarım çay kaşığı karbonat
- pulbiber, nane, maydanoz, k
- arabiber susam, çörek otu
- 3 su bardağı un
HAZIRLANMASI:
- Patatesleri soyduktan sonra tavla zarı şeklinde doğrayın.
- Havuçları rendeleyin. Yumurtayı cok az tuzla çırpın.
- Yağ ve yoğurdu ilave edin. Karıştırdıktan sonra unu, kabartmatozu ve karbonatı ilave edin, karıştırın.
- Sırasıyla daha sonra patates, havuç, zeytin ve diğer baharatları da ilave edip karıştırdıktan sonra, üzerine çörek otu ve susam serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
2 Yorum:
Deryacığım ellerine sağlık resmi kokusunu da getirdi...Benimle konuşmak isterseniz chat alanımda konuşabiliriz sadece ziyaret defteri tarafına saat yaz girceğin zaman hafta içi müsaitim, konuşuruz byeee
guzel tarif. ellerinize saglık.
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa