Kakaolu Fıstıklı İki Renkli Kurabiye / Bisküvi

Aşağıdaki malzemelerden yaklaşık 60 tane kurabiye çıktı. ben hamuru rulo yaptıktan sonra ikiye böldüm ve ilk önce yarsını dilimleyip pişirdim. Diğer yarısını 1 gün dolapta beklettim ondan sonra pişirdim. dolapta 1 gün bekleyince daha çok sertleşiyor ve kesmenizde daha kolay oluyor...
Malzemeler:
- 1 paket oda ısısında yumuşak margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 2 çorb akaşığı kakao
- 1 su bardağı dövülmüş fıstık,ceviz ya da fındık
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Hazırlanması:
- Derin bir kabın içine yumuşak margarini koyup elimle yumuşattım, ardından sütü, yumurtayı, pudra şekerini ekleyip ve karıştırdım. Bir miktar unu , kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıp karışıma ekledim. Hamur henüz tam katılaşmamışken ikiye ayırdım ve hamurun bir yarısına kakao ekledim. 1 su bardağı fıstığı iki hamura paylaştırdım.Aldığı kadar un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında biri kakaolu ve diğeri sade iki hamur elde etmiş oldum.. Bu hamurlayı yuvarlak top şekline getirip streç filme sardım ve dolapta 1 saat beklettim.
- Beklettikten sonra. düz zeminde hamurları 1 santim inceliğinde merdane yardımıyla açtım. Kakaolu hamurun üzerine sade hamuru koydum ve birbirine biraz yapışması için merdaneyle tekrar açtım. Sonra üst üste olan hamurları rulo şeklinde sardım ve bıçak yardımıyla 1 santim kalınlığında dilimler kestim. Siz istediğiniz kalınlıkta yuvarlak şekilde dilimleyebilirsiniz.. Sonra tepsiye yağlı kağıt serip kurabiyeleri dizdim. 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirdim. Çok fazla pişirmeyin çünkü fırından çıkıncada kurabiyeler sertleşiyor... soğuyunca üzerine çikolata eritip dökebilirsiniz.
4 Yorum:
Ne zamandır iki renkli kurabiye yapacağım bir türlü sıra gelmiyor, senin tarifin de çok güzel ellerine sağlık.
Sevgiler.
derya eline sağlık. ne güzel görünüyorlar.
Tuhfe ve Pınar youmlarınız için teşkkürler... Sevgiler..
guzel tarif. ellerinize saglık.
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa