KARIŞIK PİZZA

Herkese merhaba, biliyorum günlerdir sayfama yeni şeyler ekleyemedim:( her açtığınızda yine aynı şeyleri görmekten sıkılmışsınızdır eminim. Ben olsam bende sıkılırdım. Neyse yine burdayım... Size geçen hafta sonu yaptığım pizzanın tarifini yazıyorum. Çok güzel ve nefi olduğunu kesinlikle söyleyebilirim. Dışarda yediğimiz pizzalardan daha bir lezzetli oldu sanki.Bizim evdekiler bayıla bayıla yediler... :) Aşağıda yazacağım hamur miktarindan tam 2 tane üstte gördüğünüz yuvarlaktan ve 1 tanede fırın tepsimiz kadar pizza çıktı. yani 2 orta boy 1 tanede büyükboy pizzamız oldu. Hepsi biranda nasıl bitti anlayamadım vallahi... :)

HAMUR MALZEMELERİ:
- 3,5 subardağı un
- çeyrek paket yaş maya
- 5 çay kaşığıkaşığı zeytin yağı
- 1,5 su bardağı ılık su
- bir tutam toz şeker
- tuz
DOMATES SOSU İÇİN:
- 3 domatesin rendesi
- 1 çorba kaşığı zeytin yağı
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- tuz, karabiber, kekik, kırmızı pul biber
ÜZERİ İÇİN:
- dilimlenmiş sucuk
- dilimlenmiş sosis
- zeytin
- halka halka doğranmış soğan
- kaşar peyniri rendesi
- Unun ortasını havuz şeklinde açın ortasına mayayı koyun ve biraz ılık su ile parmaklarınızın ucuyla eritin. sonra tuz, toz şeker, zeytin yağı ve ılık suyu ilave edin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini örtüp 30 dakika bekletip mayalandırın.
- domatesleri rendeleyin, bir tavaya zeytin yağını koyun üzerine domatesleri dökün ve kısık ateşte bir süre pişirin. ardından domates salçasını içine ekleyip eritin ve baharatları ekleyip ocaktan alın.
- mayanlanmış hamuru elinizle biraz daha yoğurun , ardından hamurdan bezeler koparın ve merdane ile ince yuvarlak şekilde açın ve kenarlarını içe doğru çevirin. hamuru fırın tepsinizin içine koyabilirsiniz ya da benim yapığım gibi kelepçeli kek kalıbının yuvarlak tabanına yerleştire bilirsiniz. sonra sırasıyla domates sosundan sürün, soğan dilimlerini dizin, sonra sosisleri ve sucukları , zeytinleri üzerine dizin. en son üzerine kaşar rendesini serpip 200 derecede ısıtılmış fırında 8 - 10 dakikakadar pişirin. kalan hamuruda aynı şekilde hazırlayın ve afiyetle yeyin....
Not: üzerine istediğiniz başka malzemelerde koyabilirsiniz, örneğin mantar, ve benzeri malzemeler, arzunuza göre...
1 Yorum:
harika tarif. elinize sağlık.
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa