DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> Derya'nın Güncesi: Kışkırtıcı Çikolatalı Kek ( Devil's Food Cake with Fudge Frosting)

Derya'nın Güncesi

Cuma, Aralık 30, 2005

Kışkırtıcı Çikolatalı Kek ( Devil's Food Cake with Fudge Frosting)



Yarın akşam için bir yeni yıl pastası yaptım. Az önce yapamayı bitirdim ve hemen resmini çekip siteme koymak istedim. Tarifi http://www.williams-sonoma.com sitesinde aldım. Tarifte buttermilk ve sour cream vardı. yalnız bunlar Türkiye de marketlerde satılmadığı için onların yerine koyacağım şeyler aramaya başladım ve http://www.foodsubs.com sitesinden kısa bir araştırma yaptım.buttermilk ekşimtrak süt gibi birşey ya da sütün kesilmiş hali diyebiliriz.Foodsubs sitesinde butter milki süt ve limon suyunu karıştırıp elde edebileceğimi yazıyordu. . yalnız çikolatalı sosu yaparken sour cream kullanmayıp sadece krema ve çikolata kullandım. Sonuçta çok güzel ve yapmaktan zevk alacağınız bir kek ortaya çıktı. Yarın akşam için yaptığımız içli köftelerin tarifini de yarın koyacağım. Şimdi sizlerde denersiniz diye sıra malzemlerde.... :)

Malzemeler:
  • 2 + 1/3 su bardağı un
  • 1 su bardağı elenmiş kakao
  • 1 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1 1/2 çay kaşığı tuz
  • 200 gr margarin
  • 2 su bardağı esmer şeker
  • 1 paket vanilya ( ya da vanilya özü)
  • 4 yumurta
  • 1 1/2 su bardağı butter milk ( 1,5 su bardağı ve 1,5 çorba kaşığı limon suyu karışımı)

Çikolatalı sos:

  • 200 gr bitter çikolata
  • 1 küçük paket sıvı krema (200 ml)
  • 1/2 su bardağı sour cream ve bir tutam tuz ( tarifte var ama ben bulamadığım için kullanmadım eğer sour cream bulabiliyorsanız kullanın.)

Hazırlanması:

  1. İlk önce fırını 175 dereceye ayarlayın. iki ayrı 22- 23 cm çapındaki kek kalıplarının tabanına yağlı kağıt serin, kenarlarınıda margarinle yağlayıp unlayın.
  2. kek karışımın abaşlamdan önce butter milk(kesilmiş süt) içinsüt ve limon suyunu karıştırın.
  3. Büyük bir kasenin içine un, kakao, kabartma tozu, karbonat ve tuzu eleyin.
  4. Ayrı bir kapta yumuşak margarini mikserle orta dereceli hızda iyice çırpın ve ardından esmer şekeri ve vanilyayı ekleyip tekrar iyice karıştırın.
  5. Sonra yumurtaları teker teker ilave edin. her yumurtayı ekledikten sonra iyice karışmasını sağlayın.
  6. Mikseri düşük hıza alıp üç seferde unlu karışımı ve butter milki ( kesilmiş süt) ekleyin. Eklemeye unlu karışımla başlayıp , yin eunlu karışımla bitirmelisiniz.yani ilk önce unlu karışımın yarısını ekleyip karıştırın sonra butter milki (kesilmiş süt) yavaşça ekleyin ve yine en sonkalan unlu karışımı ekleyip karıştırın.
  7. Karışımı hazırladığınız iki ayrı kalıba eşit olarak dökün ve fırına verin. 175 derecede 25- 30 dakika kadar pişirin.
  8. Kek pişerken sosunu hazırlamak için krema ve çikolatayı kısık ateşte eritin ve iyice karıştırın ve ılımaya bırakın . eğer sour cream kullanıyorsanız ılıdıktan sonra sour cream ve bir tutam tuz ekleyip iyice karıştırın.
  9. Pişen kekleri fırından çıkarıp kalıbında 15 dakika dinlendirin. fırın kabının üzerine fırın telini koyun ve üzerinede kekin alt tabanını yerleştirinki böylece üzerine süreceğiniz sos fırın tepsisine akmış olacak. kekin ortasına çikolata sosun 1/3 ünü koyun. diğer kekide üzerine koyup hafifçe basıtırın.En üstünüde kalan sosla kaplayın. kenarlardan akan sosu kaşıkla tekrar alıp üzerine sürün. hemen yada biraz soğuduktan sonra servis yapın.

NOT: Dilerseniz kekin ortasına yarım çay bardağı kırılmış ceviz ve damla çikolata koyabilirsiniz. Ben böyle yaptım.

2 Yorum:

saat: Aralık 31, 2005 , Blogger Unknown dedi ki...

Morelmas, güzel dileklerin için çok teşekkürler. Bende size en çok olmasını istediğiniz şeylerin hepsini gerçekleşmesini diliyorum.Sevgiler
Derya...

 
saat: Ağustos 23, 2011 , Anonymous yemek tarifleri dedi ki...

harika tarif. elinize sağlık.

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa

Locations of visitors to this page Page copy protected against web site content infringement by Copyscape