Tepsi Kebabı (Patatesli)
Aslında tepsi kebabı patlıcanla yapılıyor. Ben tepsi kebabını yapmaya karar verdiğimde evde patlıcan yoktu, diğer bütün malzemler vardı. Dışarı çıkıp alacak kadar da vaktim yoktu. Her zaman yaptığım gibi patlıcan yerine ne koyabilirim diye düşünürken annem patates koy dedi ve patates koydum. Görüntü sanki fırında patatesli köfte gibi oldu ama etin tadı kebap gibi lezzetliydi. Herkes çok beğendi. Bir dahaki seferede patlıcanlı yapılmaya karar verildi:) yemek yendikten sonra sıra bulaşıkları yıkamaya geldi. Resimde gördüğünüz porselen servis tabağını tam bulaşık makinasına koymak için sudan geçirirken elimden kaydı ve parçalara ayrıldı. Şimdi bunu niye anlatıyor bu kız diye bilirsiniz, çünkü bu tabak belki 20 - 30 yıllık bir tabaktı ve bende çok seviyordum. Ben böyle en ufak şeylere bile çok üzülürüm. Annem herşeyin bir zamanı var üzülme dedi, ama ben yinede üzüldüm:(
Malzemeler:
- 1 kg kıyma
- 1 orta boy soğan
- 3 - 4 diş sarımsak
- tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kekik, kimyon
- 4- 5 adet patates ya da patlıcan
- 4- 5 adet yeşil biber ve kırmızı biber
- 1 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çorba kaşığı zeytin yağı
Hazırlanması:
- Kıymayı derin bir kabın içine alıp soğanı ve sarımsakları rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Sonra tuz, kararbiber, kırmızı pul biber, kekik ve kimyon ekleyin. Çok az da zeytin yağı ekleyip iyice özleşene kadar yoğurun. Sonra köfteden parçalar koparıp yassı köfteler yapın.
- patateslerin kabuklarını soyup yuvarlak şekilde 1 santim kalınlığında dilimleyin( eğer patlıcan kullanıyorsanız dış kabuklarını soymadan dilimleyin). Biberleride uzunlamasına kesip yarım parmak boyunda kesin.
- Fırın tepsisine sırasıyla patates, köfte, biber olarak malzemler bitene kadar dizin. 1 bardak suya salça ve zeytinyağını ekleyip salçayı iyice eritin ve tepsideki malzemelerin üzerine gezdirin. 200 derecede ısıtılmış fırında patatesler yumuşayan kadar pişirin...
5 Yorum:
Ellerine sağlık Derya nefis görünüyor.
Teşekkür ederim Tuhfe, tadı da nefisti:)
Derya, eline saglik guzel gorunuyor, ben bunu tum sebzelerle yapiyorum, hatta patlican, kabak, patates ucunu ayni anda kullandigim bile oluyor :))
guzel doyurucu bir lezzet.
Afiyet olsun.
Zeynep
Cok nefis gozukuyor. Hemen denemek lazim.
harika tarif. elinize sağlık.
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa