DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> Derya'nın Güncesi: Hershey'nin Çikolatalı Kurabiyeleri ( Hershey's Chewy Chocolate Cookies)

Derya'nın Güncesi

Cumartesi, Ocak 21, 2006

Hershey'nin Çikolatalı Kurabiyeleri ( Hershey's Chewy Chocolate Cookies)



Poğaçaların yanına yaptığım çikolatalı kurabiyeler bunlar işte. Tarifini Allrecipes 'den en iyi ürün tariflerinden bulup yaptım. Kurabiyeler gerçekten çok lezzetli oldu. Tarif Hershey's çikolatalarına ait. Piştiklerinde çok yumuşak kurabiyeler olarak çıkıyorlar fırından. 8 - 9 dakika pişirmeniz gerekiyor ama fırından çıkınca 10 - 15 dakika daha kurabiyeler kendi kendine pişmeye devam ediyorlar.Bu nedenle çok fazla pişirirseniz kurabiyeler sert olabilir ,buna dikkat etmek gerekiyor. Tarifte içine fıstık ezmesi parçaları koymuşlar( damla çikolatanın fıstık ezmelisi) ama ben onu bulamadığım için yerine çikolatalı damla çikolata ve ceviz parçaları koydum. İnanılmaz lezzetli oldular.Tam çocukların seveceği bir kurabiye. Damağınızda gerçekten nefis bir tat bırakıyor.




Üstelik bir sürü kurabiye elde ediyorsunuz yaklaşık 40 - 45 adet.




İşte tarifi:)
Malzemler:
  • 2 su bardağı un
  • yarım çay bardağından biraz fazla kakao ( Nestle ya da dr oetker'i tavsiye ederim
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 125 gr + 3 çorba kaşığı yumuşamış margarin
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta ( eğer yumurtalarınız çok küçükse 3 adet kullanabilirsiniz)
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz içi
  • yarım su bardağı damla çikolata

Hazırlanması:

  1. İlk önce fırını 175 derecede ısıtın. Unu, kakaoyu, karbonatı, kabartma tozunu, tuzu ve kakao yu bir kapta karıştırın.
  2. Ayrı bir kapta yağ ve şekeri mikserle iyice karıştırın. Daha sonra yumurtaları ve vanilyayı ekleyin. Tekrar mikserle iyice karıştırın. Ardından yavaş yavaş unlu karışımı ekleyin ve karıştırın. Ceviz ve damla çikolatayı da ekleyip kaşıkla karışmasını sağlayın.
  3. Fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin ve karışımdan tatlı kaşığı yardımıyla ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve tepsiye aralıklı olarak yerleştirin( çünkü kurabiyeler pişirken yayılacaktır). Kurabiyelerin büyüklüğü tamamen sizin isteğinize bağlı ,ister çok büyük parçalar yapın , isterseniz küçük. Kurabiyeleri ısınmış fırında 8 ya da 9 dakika pişirin. Daha fazla pişirmeyin çünkü kurabiyeler yumuşak olmalıdır. fırından çıkınca bir süre daha kendi kendine pişeceklerdir. Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakın ve daha sonra servis yapın.

3 Yorum:

saat: Ocak 25, 2006 , Anonymous Adsız dedi ki...

dün kar muhalefeti nedeniyle evde kaldım ve senin kuraniyelerini deneme fırsatı buldum.ceviz yerine fındık koydum ve gerçekten nefis oldular.tarif için teşekkürler

 
saat: Ocak 25, 2006 , Blogger Unknown dedi ki...

Hem denemeye değer bulduğunuz ve beğendiğiniz için çok sevindim:) Bunu benimle paylaşmanızda çok güzel.Teşekkür ederim Ayla Hanım. sevgiler..
Derya...

 
saat: Ağustos 23, 2011 , Anonymous yemek tarifleri dedi ki...

harika tarif. elinize sağlık.

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa

Locations of visitors to this page Page copy protected against web site content infringement by Copyscape