DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> Derya'nın Güncesi: Çoban Kebabı

Derya'nın Güncesi

Pazartesi, Ocak 16, 2006

Çoban Kebabı


Geçen hafta yaptığım çoban kebabı evde herkes tarafından çok beğenilerek yendi. Et yemeklerini içinde sebzelerle beraber yemeyi ben çok seviyorum. Eğer sizde benim gibiyseniz çok severek yiyeceğinize ve lezzetli olduğuna garanti verebilirim. İşta tarifi;
Malzemler:
  • 750 gr kuzu kuşbaşı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 30 adet arpacık soğanı
  • 2 adet domates
  • 3 adet patates
  • 10 - 12 diş sarımsak
  • yarım demek maydonoz ya da dereotu
  • 75 gr margarin
  • tuz, karabiber, sevdiğiniz diğer baharatlar

Hazırlanması:

  1. Kuru soğanı ince ince kıyın. Tencerenin içinde margarini eritin ve soğanı ekleyin, biraz kavurduktan sonra kuşbaşı etleri ekleyip ,etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
  2. Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın ve etin içerisine ilave edin, bir kaç dakika daha pişirin.
  3. Sonra etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin ve pişirmeye devam edin.
  4. Etlerin pişmesine yakın ,arpacık soğanları, tüm şekilde sarımsakları, eterin büyüklüğünde doğranmış patatesleri ekleyip pişmeye bırakın.
  5. Patatesler yumuşayınca tuzunu ve karabiberini ekleyip ocaktan alın. En son üzerine kıyılmış maydonoz ya da dereotu serpip sıcak sıcak servis yapın.


1 Yorum:

saat: Ağustos 23, 2011 , Anonymous yemek tarifleri dedi ki...

harika tarif. elinize sağlık.

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa

Locations of visitors to this page Page copy protected against web site content infringement by Copyscape