DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> Derya'nın Güncesi: Renkli Pratik Börek

Derya'nın Güncesi

Perşembe, Şubat 02, 2006

Renkli Pratik Börek


Birkaç gündür yine bloğumu ihmal ettim çünkü kızkardeşim Amerikadan tatile geldi. Birşeyler eklemek için fırsat bulamadım. Bugün fırsat bulup bir kaç hafta önce yaptığım siteye eklenmeyi bekleyen bu güzel böreği yazmak istedim. Böreğin tarifi Lezzet Dergisinin Ocak 2006 sayısının yanında verdiği börekler ve poğaçalar ekinden uyguladım. Tarifi elimde bulunan malzemlere göre değiştirdim. ıspanak yerine pazı ve sucuk yerine de pastırma vardı. Size elinizde olan malzemlerle değiştirebilirsiniz. Güzel ve lezzetli bir börek oldu.

Malzemler:
  • 4 adet yufka
  • 1 kg ıspanak
  • 3 havuç
  • 1 su bardağı lor peyniri ya da rendelenmiş kaşar peyniri
  • yarım halka dilimlenmiş sucuk
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3 çorba kaşığı su
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 çorba kaşığı susam
  • yarım çay kaşığı karabiber ve tuz

Hazırlanması:

  1. Havuçları yıkayıp dışını soyun ve rendeleyin.Ispanaklarıda iyice yıkayıp süzün ve kıyın. Sucuğu ince ince dilimleyip peynirle birlikte harmanlayın.
  2. Havuçları teflon tavada 1 tutam tuzla beraber 2- 3 dakika kavurun ve ayrı bir kaba alın. Pazıyı tavaya alıp karabiberle tatlandırıp karıştırarak kavurun.
  3. Ayrı bir kapta su ve sıvıyağı karıştırın. Yufkalardan birini tezgaha yayın.Üzerine fırça ile sıvıyağ karışımından sürüp ikinci yufkayı yayın. Havucu yufkanın üzerini kaplayacak şekilde yaydıktan sonra üçüncü yufkayı serin .
  4. Sıvıyağlı karışımdan sürüp pazı ile üzerini kaplayın.Son yufkayıda serip üzerine peynirli ve sucuklu karışımı yayın.Yufkaların bir ucundan başlayarak büyük bir rulo şeklinde sarın. Eğer fırın tepsinize rulonun boyu uzun geldiyse, ikiye bölün ve açıkta kalan kenarlarını kalan yufka parçalarıyla kapatın.Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35- 40 dakika pişirin.Dilimleyip sıcak sıcak servis yapın.

10 Yorum:

saat: Şubat 02, 2006 , Blogger cay saati dedi ki...

Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

 
saat: Şubat 02, 2006 , Blogger cay saati dedi ki...

tombis tombis cok lezzetli görünüyorlar,ellerine saglik canim

 
saat: Şubat 02, 2006 , Blogger Unknown dedi ki...

Teşkkürler Hülya :)iki büyük rolu şelinde gerçekten tombiş oldular.
Derya...

 
saat: Şubat 02, 2006 , Blogger Serpilce dedi ki...

Ellerine sağlık.çok güzel olmuş.afiyet olsun.
Sevgilerimle.

 
saat: Şubat 02, 2006 , Blogger ZeYNeP dedi ki...

ne guzel olmus eline saglik..
mis gibi kokmustur piserken...

afiyete

Zeynep

 
saat: Şubat 03, 2006 , Blogger Unknown dedi ki...

serpil ve Zeynep çok teşekkürller. .güzel güzel koktu ne güzel.
Derya...

 
saat: Şubat 06, 2006 , Blogger nagice dedi ki...

süper görünüyor afiyet olsun..

 
saat: Şubat 06, 2006 , Blogger Unknown dedi ki...

Sevgili Buru ve Nagihan çok teşekkürler:)
Derya...

 
saat: Şubat 08, 2006 , Blogger Devrim Ozcan dedi ki...

Bu borek harika gorunuyorum. Mutlaka denemeliyim.

 
saat: Ağustos 23, 2011 , Anonymous yemek tarifleri dedi ki...

harika tarif. elinize sağlık.

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa

Locations of visitors to this page Page copy protected against web site content infringement by Copyscape