Fındıklı kurabiye

Malzemeler:
- 4 kahve fincanı un
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 yumurta akı
- 2 kahve fincanı tozşeker
- 2 çay kaşığı sirke (ben elma sirkesi kullandım)
- 20 gr margarin
- 1 rendelenmiş portakalın kabuğu
- 1 su bardağı file fındık (ya da kırılmış fındık)
Hazırlanması:
- Margarini oda ısısında yumuşatın. Unu bir kabın içine eleyip vanilya ve kabartma tozu ile iyice harmanlayın. Yumurta akları ile şekeri mikserle 3-4 dakika çırpın. Sirke ve margarini ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Rendelenmiş portakal kabuğu ve fındıkların yarısından fazlasını ekleyip tahta kaşıkla karıştırmaya devam edin. Yumurtalı karışıma un karışımı ekleyip yoğurun ( yoğun bir hamur elde edilmiyor,ellerinize yapışıyor)
- Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Hamurdan tatlı kaşığı yardımıyla ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şeklini vermeye çalışın ve tepsiye yerleştirin. Üzerlerine kalan fındığıda serpip 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve servis yapın...
3 Yorum:
Sevgili Burcu, bizimkide inanılmaz güzel kokuyor, bebek kokusu gibi,hergün daha da güzel kokuyor:)
Sevgili Banu,teşekkür ederim yorumun için. sevgiler
Derya...
harika tarif. elinize sağlık.
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa