DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> Derya'nın Güncesi: Kıymalı Fırın Makarna

Derya'nın Güncesi

Pazartesi, Mart 06, 2006

Kıymalı Fırın Makarna


Dün akşam yemeği için ne yapsam diye tarif kitaplarını karıştırırken, Ümit ustanın kitabındaki kıymalı fırın makarna tarifi çok hoşuma gitti ve hemen denemek istedim. Genelde mantarlı fırın makarna yaptığım için bu sefer farklı olsun istedim. Makarna piştikten sonra sıra tatmaya geldi ve tadı nefis olmuştu:) Evdeki herkesten tam not aldı. Herkes bir kaç kez " ellerine sağlık Derya çok nefis olmuş " demekten kendilerini alamadılar :) Genelde çok fazla makarna yemeyen ve yemek aklına bile gelmeyen birisi olarak bende çok sevdim. Benim gibi fırın makarna sevenler için tarifi yazıyorum;

Malzemeler:
  • 1 paket 3 numara spagetti makarna
  • 3 çorba kaşığı
  • 2 - 2,5 litse su
  • 300 gr kıyma
  • 2 adet kurusoğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 çay bardağı bezelye
  • yeterince tuz , karabiber, dilerseniz pul biber.

Beşamel Sos İçin;

  • 125 gr margarin
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1/2 litre süt
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • yeterince tuz ve karabiber

Üzeri için ;

  • 1 su bardağı kaşar peynir rendesi

Hazırlanması:

  1. Derin bir tencerenin içine 2 çorba kaşığı sıvıyağ ve tuz atıp üzerine 2- 2,5 litse suyu döküp kaynatın. Kaynadıktan sonra makarnayı ilave edin ve 8 - 10 dakika kadar makarnaları haşlayın. Daha sonra süzüp , bir kenarda yıkamadan bekletin.
  2. Bir tavanın içine sıvıyağı hafif kızdırıp önce ince ince doğranmış soğanları daha sonrada kıymayı iyice kavurun. tuz , karabiber ve pul biberi ekleyip ateşin altını kapatın.
  3. Havucun dışını soyup bezelye büyülüğünde kestikten sonra haşlayın.
  4. Beşamel sosu hazırlamak için; başka bir tencerede margarini eritip , 3 çorba kaşığı un ile birlikte kokusu çıkana kadar kavurun. Sütünü yavaş yavaş ilave edip ,sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. tuzunu ve karabiberini ekleyip ateşi söndürün ve 10 dakika ılımaya bırakın. Ardından bir adet yumurtanın sarısını karıştırarak ekleyin.
  5. Haşlanmış makarnayı, kavrulmuş kıymayı, beşamel sosun yarısını, bezelyeyi , havucu ve kaşar peyniri rendesinin yarısını birlikte iyice karıştırıp, yağlanmış fırın tepsisine dökün, üzerini düzeltin.
  6. Kalan beşamel sosu makarnanın en üstüne yayın,onun üzerinede kalan kaşar peyniri rendesini serpin. 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. yaklaşık 30 dakika. Fırından çıkarıp ılıdıktan sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun....

4 Yorum:

saat: Mart 07, 2006 , Blogger Elifce dedi ki...

Oldukça leziz eline sağlık canım.
DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLARIM...

 
saat: Mart 08, 2006 , Blogger Unknown dedi ki...

Elif ve Banu, çok teşekkürler, sizinde kadınlar gününüz kutlu olsun.
Derya

 
saat: Mart 05, 2009 , Anonymous Adsız dedi ki...

Dün akşam denedim daha önceleri bilinen klasik fırın makarnayı yapardım.birde kıymalısını deniyeyim dedim sonuç harika...Eliniz dert görmesin.

 
saat: Ağustos 22, 2011 , Anonymous yemek tarifleri dedi ki...

harika tarif. elinize sağlık.

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa

Locations of visitors to this page Page copy protected against web site content infringement by Copyscape