DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> Derya'nın Güncesi: Mermerk Kek ( Lily's marble cake)

Derya'nın Güncesi

Pazartesi, Mart 20, 2006

Mermerk Kek ( Lily's marble cake)


Mermer kekin tarifi foodnetwork den Gale Gand'in arkadaşının büyükannesi Lily'nin tarifi. Gale Gand henüz çocukken arkadaşının evine gittiğinde arkadaşının büyük annesi hep bu mermer keki yaparmış o da çok severmiş. Yıllar sonra profesyonel bir pasta şefi olduğunda Gale Gand tarifi arkadaşının annesinden vermesi için rica etmiş ama ne yazıkki sürekli tarifi vermek istememişler. Bu kekin tarifini almak için tam 40 yıl uğraşmış. aynısını elde etmek için denemeleri olmuş ama ne yazık ki aynı tadı yakalayamamış. Sonunda arkadaşının annesi , eşinin çocuklarının ve torunlarının büyük çabaları sonunda tarifi Gale Gand e bir düğün hediyesi olarak vermiş. Şimdi bu tarifin hiç ölmeyceğini söylüyor Gale Gand. Bende bu tarifi denedim ve çok memnun kaldım. Özellikle iyi kalitede bir kakao kullanırsanız çok daha güzel oluyor. Ben kız kardeşimin bana getirdiği Hershey cacao yu ve gerçek vanilya özünü kullandım. tadı çok güzel oldu.

Malzemeler:

  • 200 gr yumuşamış margarin
  • 2 su bardağı şeker
  • 4 büyük yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı vanilla özü ya da vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Hazırlanması:

  1. İlk önce düz boru şeklinde ya da benim yaptığım gibi ortası boş yuvarlak kalıbı margarinle yağlayıp unlayın. Fırını 180 derecede ısıtın.
  2. Mikser yardımıyla derin bir kabın içine margarini koyun ve iyice yumuşayan kadar çırpın. Şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurtaları da teker teker ekleyip iyice özleşene kadar çırpın.
  3. Ayrı bir kasede süt ve vanilyayı karıştırın. Yine ayrı bir kasede unu, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın. Mikserin hızını düşürüp un ve sütlü karışımı dönüşümlü olarak karışıma ekleyip yumuşak bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Daha sonra 5 dakika daha iyice karıştırın.
  4. Karışımın 1/3 ünü ayrı bir kabın içine alıp kakaoyu ekleyin. Diğer kalan karışıma da hindistan cevizini ekleyip karıştırın. Hindistan cevizli karışımı kalıba dökün. Kakaolu karışımı da kaşık yardımıyla üzerine dökün ve bir bıçak yardımıyla karışımı kesiyormuş gibi hareketler yapıp mermer görünümü verin ama sakın karıştırmayın. Ardından fırına verin. Keke batırdığının kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir. yaklaşık 55 dakika da pişiyor. ama tarifte 1 saat 15 dakika diyordu. Fırınınız ayarına göre pişme süresi değişebiliyor sanırım.
  5. Kek piştikten sonra fırından çıkarıp soğumasını sağlayın. Dilimleyerek servis yapın.






2 Yorum:

saat: Ağustos 22, 2011 , Anonymous yemek tarifleri dedi ki...

harika tarif. elinize sağlık.

 
saat: Temmuz 05, 2012 , Blogger servis dedi ki...

Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa

Locations of visitors to this page Page copy protected against web site content infringement by Copyscape