Soyalı Tavuk Baget
Geçen hafta sonu annemle beraber markette alışveriş yaparken bir yandanda akşam yemeği için ne yapsak diye düşünüyorduk. Bende pratik olsun diye fırında tavuk yapalım dedim ve bir paket tavuk baget aldık. Tavuğun but kısmı bilindiği gibi en yağlı bölgelerindendir ama lezzeti açısından ben çok seviyorum ,yerken de üst yağlı derisini yemiyorum. Resimde sıradan fırında pişmiş tavuk baget olarak görünsede sosuyle birlikte marine edildiğinde tadı çok lezzetli oluyor. Ayrıca kuşbaşı tavuk etini mangalda pişirirken de bu sosa bulayıp pişirilirse yine çok lezzetli olur. Yanında güzel bir yeşil salata ile servis edilebilir.
MALZEMELER:
- 1 paket tavuk baget(7- 8 adet)
- 2 çorba kaşığı soya sosu
- 5- 6 çorba kaşığı yoğurt
- 2 çorba kaşığı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 3- 4 diş sarımsak
- karabiber,kırmızı pul biber, kekik
HAZIRLANMASI:
- Bir kasenin içine sarımsakları rendeleyin , soya sosunu, yoğurdu, zeytin yağını, salçayı ve baharatları karıştırın. Tuz kullanmayın çünkü soya sosunda yeteri kadar tuz var. Tavuk bagetleri bu sos ile iyice boca edin. Mümkünse dolapta 30 dakika kadar bekletin. Sonra fırın tepsisine dizip 200 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. istenirse ızgarada da pişirilebilir.
6 Yorum:
Sevgili Derya bloguna bakıyorum da çok güzel yemekler yapmışsın ellerine sağlık... Ben de seni ekleyeceğim böylelikle her gün bakarım... sevgiler
eline sağlık bloğundakiherşey süper olmuş limonserinliğinede bayıldım hayran kaldım resmen ellerine sağlık çok hoş yapmışsın
Nefis olmuş canım görüntüsünden belli, ellerine sağlık, sevgiler :)
et yemeyeli okadar oldu ki ; ama yinede sevgilim için yapıcam
süper görünüyor
Sevgili Nilüfer, Melisa,,Safran ve vintage biscuits yorumlarınız için çok teşekkürler :)
Derya...
harika tarif. elinize sağlık.
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa