Klasik brownie (Ghirardelli Classic Brownie)
Kız kardeşim kışın Türkiye'ye tatile geldiğinde, benim için Türkiye de olmayan pişirme çikolatalarından getirmişti. Bunlardan biri Ghirardelli çikolatası
(www.ghirardelli.com) . zengin bir tadı yumuşak bir dokusu olan nefis bir çikolata. hepsi 113 gramlık pişirme kalıpları şeklinde ve paketlerinin arkasında nefis tarifler de. İşte bu brownie tarifini de o paketin arkasından uyguladım. Gerçekten tadı nefisti. Bir parça yiyen bir daha yemek istedi :) Hatta tüm fotoğrafını çekmeye vaktim bile olmadı. Sanırım kullanılan çikolatanın lezzeti çok önemli. Benim kullandığım yarı tatlı çikolataydı(semi sweet chocolate). Gerçekten nefisti denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER:
- 113 gram bitter çikolata (yarı tatlı çikolatayı elde etmek için sütlü ve bitter çikolatayı karıştırabilirsiniz)
- 125 gr margarin(küp şeklinde doğranmış)
- 1 su bardağı esmer şeker
- 1 paket vanilya(ya da vanilya özü)
- 2 büyük boy yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 çay bardağı ceviz içi
HAZIRLANMASI:
- Fırını 175 derecede ısıtın. 20x20 cm şeklindeki kalıbı margarinle yağlayıp unlayın.bir küçük tencerede margarini ve çikolatayı çok kısık ateşte eritin ve pürüzsüz olana dek karıştırın. Sonra bir kenarda soğumaya bırakın. Ayrı bir kabın içine unu , kabartma tozunu ve tuzu eleyin ve bir kenara koyun.
- Ayrı bir kapta esmer şeker , vanilya ve erimiş çikolatayı karıştırın, ardından yumurtaları da ekleyip mikserle iyice çırpın. Mikseri kapatıp bir spatula ile un karışımını yavaş yavaş ekleyin. Spatula ile iyice karıştırın. En son damla çikolataları ve cevizi ekleyin. yağlanmış kalıba yayın. ısınmış fırında keke batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar 25-30 dakika kadar pişirin.
10 Yorum:
Deryacım canım, browni çok güzel görünüyor ne güzelde kabarmış ellerine sağlık.
YANINDA ACiLLLL CAYYYY :)
Teşekkürler Nazifecim.
Vintage, yanında çaya kim hayır der ki? :)
Derya
çok nefis görünüyor.ellerine sağlık. http://nagice.blogspot.com
bu sayfanin tamamini aliyorum,önce puding , sonra lazanya , arkasindan ta browni.
valla yemis kadar oldum yiyecegim ama malesef olmadim,acligim iyice arti,gidip biraz cukulata yutayim bari :)
slmlar
TD
bu sayfanin tamamini aliyorum,önce puding , sonra lazanya , arkasindan ta browni.
valla yemis kadar oldum yiyecegim ama malesef olmadim,acligim iyice arti,gidip biraz cukulata yutayim bari :)
slmlar
TD
Sevgili Nagihan çok teşekkürler turkish delight sana ikram etmeyi isterdim am açok uzaktasın.çok teşekkürler:)
Derya...
karnım acıktı!!!
harika tarif. elinize sağlık.
Bugun denedim, fakat kıvamı cok katı ve cok yaglı bir kek oldu
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa