DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> Derya'nın Güncesi: Vişneli Sürpriz Pasta

Derya'nın Güncesi

Cuma, Temmuz 28, 2006

Vişneli Sürpriz Pasta


Dün akşam en büyük ablamın doğumgünüydü. Bu demek oluyor ki pasta yapmak için bana güzel bir bahane oldu :) ) Çünkü uzun zamandır yaş pasta yapmıyordum. Pasta yapmayı çok seviyorum.Pastayı, oktay ustanın lezzet yolculuğu kitabındaki tariften yaralanarak ve kendi katkılarımla yaptım. Her zaman için yaptığım yemeklere, pastalara kendimden bişeyler eklemesem olmuyor, sanırım bir çoğumuz da bunu yapıyoruz :) Pastanın kekini bir gece önceden hazırladım . Çünkü keki bir gün önceden hazırladığımızda kek iyice dinlenmiş oluyor ve kesimi kolay oluyor hem de ertesi gün sadece kremayı hazırlamaya ve süslemeye daha çok vakit kalıyor. Dilimli fotoğrafını çekmeye fırsatım olmadı çünkü pastayı hemen dolaba soğuması için götürmeliydim, akşam kesildiği zamanda yine vaktim olmadı dilimli resmini çekmeye. Ama iç kısmının görüntüsüde nefisti! Hava çok sıcak olduğu için krema hemen eriyor, klimalı ortamda yaptığım halde erimesini engellemek zor oldu. Tadı için tek söyleyeceğim şey ; Muhteşemdi!! Sanki pastaneden satın alınmış bir pasta gibiydi. Herkes çok beğendi :) Tabiki doğal olarak herkes beğenince bende çok sevindim :)))



KEKİ İÇİN MALZEMLER:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya ya da 1 limonun kabuğunun rendesi
  • 1 su bardağı + 3 çorba kaşığı un

KEKİ İSLATMAK İÇİN;

  • 1 çay badağı ılık su
  • 2- 3 çorba kaşığı vişne reçeli (tanesiz)

KREMASI İÇİN MALZEMLER:

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket bitter çikolata( ben lindt kuvertür kullandım)
  • 1 çorba kasesi vişne taneleri
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 2 paket toz şanti
  • 2 su barağı süt

HAZIRLANMASI:

  1. KEKİ İÇİN;Fırını 170 derecede ısıtın. Yuvarlak 20 cm lik kelepçeli kek kalıbının tabanını yağlayıp unlayın (ya da yağlı kağıtla kaplayın). Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu bir kaba eleyip karıştırın ve bir kenarda bekeletin. Karıştırma kabına yumurta ve şekeri koyup mikserle 10 -15 dakika köpürene kadar havalandırarak çırpın. (Karışımın iyice kabarıp şekerin erimesi gerekli) daha sonra unlu karışımı tahta kaşıkla altan üste doğru karıştırarak iki üç seferde ekleyin (bu aşamada mikserle karıştırısanız karışımınız söner ve kabarmaz). karışımı kek kalıbına döküp fırına koyun. 30 - 40 dakika kadar pişirin. pişince fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  2. KREMASI İÇİN; Derin bir tencereye sütü koyun. Şekeri, unu ve vanilyayı karıştırıp süte ekleyin. Çırpma teliyle karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kaynayınca tahta kaşıkla karıştırmaya devam edin. Ocaktan alıp bir paket çikolatayı içine kırın ve eritin . Soğumaya bırakın . iyice soğumasını bekleyin. 1 paket toz şantiyi 1 bardak sütle çırpın.
  3. Soğuyan keki üçe bölün, düz bir tabağa kekin birinci katını koyup daha önceden hazırladığınız vişneli şerbet ile ıslatın. üzerine kremanın yarısını döküp yayın, bir kat krem şanti sürün. vişne taneleri ve damla çikolata serpin ve üzerine ikinci keki koyun. tekrar aynı işlemi tekrarlayın. En üste koyduğunuz keki ıslatıp kalan krem şanti ile üzerini sıvayın ve dolapta 1 saat kadar bekletin ( bu işlem kekin üzerini krem şanti ile daha rahat sıvamamızı sağlar). Dolaptan çıkarıp diğer krem şantiyi 1 bardak süt ile çırpın , pastanın üzerini ve kenarlayını kaplayın. Pastanın üzerini çikolata rendeleriyle ya da dilediğiniz gibi süsleyip dolapta en az 3- 4 saat , en fazla bir gece bekletip servis edin.

14 Yorum:

saat: Temmuz 28, 2006 , Blogger vintage biscuit dedi ki...

hamarat bi blog arkadasim var goruldugu uzere
supperrr bni goruntu
ellerine saglikkkk

 
saat: Temmuz 29, 2006 , Anonymous Adsız dedi ki...

kilo almamın sebebi olmaya adaysın...

 
saat: Temmuz 29, 2006 , Anonymous Adsız dedi ki...

Merhaba Deryacacım pasta harika görünüyor bir dilim alabilirmiyim :) vişneli olmasıda çok cazip eline sağlık. bende frambuazlı pasta yapmıştım yazın meyveli pastalar gerçekten ideal oluyor hep hafif hem leziz.Görüşmek dileğiyle sevgiler.Özge

 
saat: Temmuz 30, 2006 , Blogger Unknown dedi ki...

Vintage: Çok teeşkkürler canım:)

BAYRAM : bence küçük bir dilimden pek fazla zara gelmez.

ÖZGE: Teşekkürler canım. Hafif ve meyveli tatlılar yaz için gerçekten ideal oluyor:)

Derya..

 
saat: Ağustos 04, 2006 , Anonymous Adsız dedi ki...

yorum nasıl yazmam. ben bunu deneyebilir miyim? becerirsem resimlerini çekip sitemde yayınlamama izin verir misin? Tarifini senden aldığımı söyleyeceğim.

ellerine sağlık müthiş.

sevgiler,

selin (www.selincaglayan.com)

 
saat: Ağustos 04, 2006 , Blogger Unknown dedi ki...

Merhaba sevgili Selin ,öncelikle siteme hoşgeldin. Tabiki tarifi deneyebilirsin ve sitende yayınlayabilirsin. benim amacım zaten tariflerimi herkesin denemesi ve onaylaması:) Bende Senin siteni ziyaret ettim çok güzel.ilke kez karşılaştım sitenle. değişik hoş bir site yemekler ,herşey iştah açıcı:)
Seni linklerimin arasına hemen ekleyeceğim.sende beni eklersen çok sevinirim:)) Sevgiler...
Derya..

 
saat: Ağustos 05, 2006 , Anonymous Adsız dedi ki...

deryacım pastan nefis olmuş.uzanıp,yiyesim geldi.ellerine sağlık
sevgilerimle
nunubella

 
saat: Ağustos 06, 2006 , Blogger Nilüfer dedi ki...

Deryacım pastan harika görünüyor, ellerine sağlık...

 
saat: Ağustos 06, 2006 , Blogger Unknown dedi ki...

Sevgili NUNUBELLA ve NİLÜFER çok teşekkürler yorumlarını ziçin:) Sevgiler
Derya.

 
saat: Ağustos 06, 2006 , Blogger Hülya YILMAZ dedi ki...

görüntü muhteşem. eminim lezzeti de öyle. eline sağlık.

 
saat: Ağustos 09, 2006 , Anonymous Adsız dedi ki...

Deryacım ellerine sağlık pastan çok güzel görünüyor.

 
saat: Ağustos 10, 2006 , Blogger Unknown dedi ki...

Sevgili Hülya ve Nafizecim çok teşekkürler:)
Derya

 
saat: Ekim 19, 2007 , Anonymous Adsız dedi ki...

süper bir pasta olmuş deryacığım... eline sağlık!

 
saat: Ağustos 22, 2011 , Anonymous yemek tarifleri dedi ki...

harika tarif. elinize sağlık.

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa

Locations of visitors to this page Page copy protected against web site content infringement by Copyscape