DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> Derya'nın Güncesi: Chocolate Mousse Cake( Çikolatalı Mus kek)

Derya'nın Güncesi

Pazartesi, Temmuz 02, 2007

Chocolate Mousse Cake( Çikolatalı Mus kek)



Merhabalar,
Uzun bir aradan sonra tekrar bloğuma yazıyorum. Artık Okulum yaz tatiline girdi bol bol vaktim var.İhmal ettiğim bloğumla daha fazla ilgileneceğim.Ayrıca bu zaman içinde siteme yorum yapan herkese çok teşekkür ederim. Güzel yorumlarınız beni çok sevindirdi :)Resimde gördüğünüz güzel pasta uzun zamandır beni bloğa koy diye bana bakıyordu :) Ablamın doğum gününde yapmıştım. Herkes neredeyse parmaklarını yiyecekti pasta yerine. Pastaneden alındı sandılar pastayı ;)Tarifi sonra ekliyeceğim....


Chocolate Mousse Cake

Çikolatalı Kek Malzemleri.

(2/3 cup) 90 gr elenmiş un
(1/3 cup) 30 gr kakao
1 tatlı kaşığı tuz
6 büyük boy yumurta(oda ısısında)
1 paket vanilya yada 1 çorba kaşığı vanilya esansı
( 1 cup) 250 gr toz şeker

Çikolatalı Mus Malzemeleri:
185 gr kırılmış bitter çikolata
3 çorba kaşığı tuzsuz margarin
2 çorba kaşığı rom (rum)
1 tatlı kaşığı vanilya ya da vanilya esansı
1 ½ tatlı kaşığı jelatin
3 büyük boy yumurta sarısı ve bayazı ayrılmış
3 çorba kaşığı + 1 çay bardağı şeker(60 gr)
¼ tatlı kaşığı krem tartar
125 ml süt kreması

Süslemek için :
Çikolata rendesi

Hazırlanması:
1.
Kek İçin; Fırını 180 derecede ısıtın. Yuvarlak kek kalıbının tabanını yağlı kağıt ile kaplayın.


2. Bir kasenin içine unu, kakaoyu ve tuzu eleyin bir kenara koyun. Başka bir kapta yumurta ve vanilyayı karıştırıp mikserle yüksek devirde 10 dakika iyice kabarana ve açık sarı bir renk alana kadar çırpın. Ardından Yavaş yavaş şekeri ilave edin ve 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin. Bir spatula kullanarak Un karışımının 4’te 1’ini yumurtalı karışımın üzerine eleyin ve spatula ile karışımın sönmemesi için alttan üste doğru katlayarak karıştırın. Geriye kalan un karışımını 3 seferde aynı şekilde ilave edin.
Karışımı hazırladığını kek kalıbına dökün ve üzerini hafifçe düzeltin. Keke batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar , 20 – 30 dk pişirin. Fırından çıkarıp keki kalıbında iyice soğutun,


3. Mus İçin; Çikolata, margarin, rom ve vanilyayı bir kaba koyup benmari usulu eritin bir kaseye aktarıp bir kenara koyun. Bu arada başka bir kasede 3 çorba kaşığı suyun üzerine jelatini serpin ve 5 dk katılaşmasını bekleyin.


4.Yine benmari usulü olarak, temiz bir kabın içine yumurta sarılarını, jelatin karışımını ve 3 çorba kaşığı şekeri koyun. Karışım incelene ve açık sarı renge dönene kadar sık sık karıştırarak pişirin (6-7 dk). Ateşin altını kapatın ve bu karışımı çikolatalı karışımın içine ekleyip bir kenarda soğumasını bekleyin.


5.Bir kasenin içinde mikserle orta hızda yumurta beyazlarını katılaşana ve kar haline gelene kadar çırpın. İçine krem tartarı ekleyin. Ardından azar azar 1 çay bardağı şekeri ekleyin. Mikseri yüksek devire getirip iyice katılaşana kadar çırpın.yumurta beyazının 3 te 1 ini soğumuş çikolata karışımının içine yine karışımı söndürmemek için alttan üste doğru katlayarak karıştırın. Kalan yumurta beyazını da aynı şekilde ekleyin.
Bir kabın içinde süt kremasını çırpın ve çikolatalı karışımının içine alttan üste doğru katlayarak karıştırın.

6. Soğumuş keki kalıbından çıkarıp 3’ e bölün. En üstteki parçayı servis tabağınına koyun. Mus karışımının 3‘te 1’ini üzerine yayın diğer keki üzerine koyun yine mus karışımını üzerine yayın. En üste son kek katını koyup kalan mus karışımıyla pastanın üzerini kaplayın. Buz dolabında en az 4 saat ve bir gece bekletin. Üzerini çikolata rendesi ile süsleyip dilimleyerek servis edin.

4 Yorum:

saat: Temmuz 27, 2007 , Blogger İLKAY dedi ki...

Deryacığım çok güzel görünüyor pasta....olsa da yesek diyorum....
Bu arada sen Mersin'de ben Adana'dayım...
Belki de bir gün görüşürüz kim bilir???
Bu arada ben ve kızımda blog dünyasındayız...belki bir ara bakabilirsin...
Sevgilerimle,
ilkay
www.pastacipapatyalar.blogspot.com/

 
saat: Temmuz 31, 2007 , Anonymous Adsız dedi ki...

deryacım merhaba
pastan harika görünüyor.. ellarine sağlık..okullar kapandı seni yeni tariflerle daha sık görücez sanıyodum ama yine bizleri merakta bıraktın..
sevgiyle kal
gülgün

 
saat: Ağustos 22, 2011 , Anonymous yemek tarifleri dedi ki...

harika tarif. elinize sağlık.

 
saat: Şubat 01, 2012 , Anonymous Yemek Tarifi dedi ki...

elinize saglik cok guzel gorunuyor.

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa

Locations of visitors to this page Page copy protected against web site content infringement by Copyscape