Çilekli Bahar Pastası...
Baharın gelmesiyle herkeste bir rahatlama , dışarılara çıkıp dolaşma isteği de geldi. Ama bazılarımızın da (benim gibi) çiçeklerin açmasıyla beraber mevsimsel alerjisi çoğaldı :( Olsun yinede baharın gelmesi güzel bence :)
Bu hafta sonu herkesin bildiği gibi 23 Nisan çocuk bayramydı, bende yiğenim Batuhan'a sürpriz yapmak için güzel bir pasta yapmak istedim. Bunun için pastayı cumartesi günü hazırladım. Pastayı hazırlarken hiçbir tarife bağlı kalmadım. Şu ana kadar yaptığım pastaların bir derlemesi oldu diyebilirim. Ayrıca hafif ve çok şekerli olmayan bir pasta çıktı ortaya. Kekinde esmer şeker kulladığım için kek pişerken şeker karemalize oldu ve rengi koyu sarı bir hal aldı. Pasta hazır olduğunda herkes çok beğendi. Ama tatmak için ertesi gün öğlene kadar kekin donmasını beklemek herkese çok zor geldi diyebilirim... Umarım sizlerde beğenirsiniz.... :))
MALZEMELER:
- 200 gr yumuşamış margarin
- 2 su bardağı esmer şeker
- 4 yumurta
- 1 kahve fincanı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı vanilya özü ya da1 paket toz vanilya
- 1 fiske tuz
ARA KREMASI İÇİN;
- 1 kutu süt kreması (200 ml)
- 1 kase çilek
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı iri dövülmüş fındık
- 1 çay bardağı kırılmış bitter çikolata ya da damla çikolata
ÜZERİ İÇİN;
- 1 paket toz krem şanti
- 1 su bardağı süt
SÜSLEMEK İÇİN;
- Çilek dilimleri
HAZIRLANMASI:
- Fırını 180 derecede ısıtın. Yuvarlak kelepçeli kek kalıbını margarinle iyice yağlayıp tabanını unlayın. Unu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu derin bir kabın içine eleyin. bir kenarda bekletin. Ayrı bir kabın içinde yumuşamış margarini esmer şekeri ve vanilyayı mikserle çıpın (3 - 4)dakika). Ardından yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin. Sütüde ekleyip karıştırın. unlu karışımı sıvı karışıma yavaş yavaş ekleyerek mikserin düşük hızında çırpın. yağlanmış kalıba kek karışımını dökün ve ısınmış fırına verin. yaklaşık 25 - 30 dakika kadar pişirin. Keke batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir. pişince fırından çıkarıp iyice soğumasını bekleyin.
- Kreması için, 1 kutu süt kremasını pudra şekeriyle beraber mikserle koyulaşana kadar çırpın. çilekleri çatalla aralarda çilek parçaları kalacak şekilde ezin. çilek püresini, fındığı ve çikolatayı kremaya ekleleyip karıştırın ve buzdolabında kek soğuyana kadar bekletin. Aynı şekilde ayrı bir kapta krem şantiyide süt ile beraber çırpıp buz dolabında bekletin.
- Soğuyan keki ortadan ikiye kesin. çilekli kremanın hepsini kekin arasına yayın. diğer keki üzerine kapatıp birbirine yapışması için hafifiçce bastırın. Krem şanti ile kekin üstünü ve kenarlarını bir spatula yardımıyla kaplayın. buzdolabında 1- 2 saat beklettikten sonra çilek dilimleriyle süsleyin. Buzdolabında 1 gece ya da en az 4 saat bekletip servis edin.